Nieuws

Nieuws van de Penningmeester juli 2019

Beste Leden,

Na de laatste “van de voorzitter” door Yvonne hebben we helaas nog geen nieuwe voorzitter voor onze mooie club. En ik vraag me dan oprecht af: “Hoe dan?”.

Is het omdat iedereen op elkaar zit te wachten? Of is het omdat men denkt dat het erg veel tijd kost? Wacht men de overpeinzingen van de vakantie af en komt er straks witte rook uit “de Kommaat”? Welnu, ik kan er alleen maar een slag naar slaan. En ik kan ook hier opschrijven wat een voorzitter van TCI geacht wordt te doen, maar laten we afspreken dat mocht iemand vragen hebben over deze vacante functie, dat hij dan contact zoekt met het zittende bestuur. Karel, Jan-Diederik, Stefan, Alex of Martijn kunnen je precies vertellen wat er nodig is om onze club de komende jaren verder te loodsen.

Je zult de gelukkige maar zijn. Het park ligt er prachtig bij, we hebben meer dan 700 leden (ok, 701 op dit moment), de financiën zijn helemaal op orde, er is een stabiel trainersduo en niet te vergeten, we hebben leden die een feestje kunnen organiseren. Want denk nog maar eens terug aan ons Simpel Signage Open dubbeltoernooi of het finaleweekend van de Zwolse Tennis Kampioenschappen. Zeer geslaagde avonden met live muziek en een sfeer zoals die alleen bij TCI geproefd kan worden. Daar kun je toch alleen maar trots bij voelen om daar voorzitter van te mogen zijn?

Maar goed, binnen het bestuur overheerst nog steeds het vertrouwen dat er binnenkort toch nog iemand zal opstaan die ervoor wil gaan! Alleen of misschien samen met iemand anders, misschien voor één jaar of gewoon voor drie.

Ook na de zomer gaan we gewoon door met het organiseren van supergezellige activiteiten: Het zomeravond toernooi of het paard-veulen toernooi voor een gezellige dag. Of racketlon en natuurlijk de clubkampioenschappen als je een keer wil weten hoe goed je nu echt bent. Stuk voor stuk de moeite waard om aan deel te nemen en ik nodig iedereen dan ook uit, jong of oud, klein of groot, goed of beter, om mee te doen om er samen weer iets moois van te maken.

Op dit moment is de belangrijkste ontwikkeling dat het bestuur serieus aan het onderzoeken is of wij in het kader van verduurzaming over kunnen stappen op LED verlichting. Vele clubs zijn ons inmiddels voorgegaan en die zijn stuk voor stuk zeer enthousiast over zowel de besparing als de verbeterde kwaliteit van de verlichting tijdens het spelen. Met de huidige subsidieregelingen en onze financiële basis lijkt het een haalbare kaart. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen en komen op de ALV (of eerder) met een finale conclusie waar wij als club ons over kunnen buigen.

Een aantal van jullie heeft ervaren dat de vrijdagavond tijdens de voorjaars- en najaarscompetitie heel erg gewild is. Er was voor de najaarscompetitie zelfs sprake van te veel inschrijvingen zodat we hebben moeten loten. Spijtig voor degenen die nu niet op vrijdagavond mee kunnen doen, maar tekenend voor de sfeer op de club: we willen graag spelen en meedoen. We hebben voorafgaand aan de inschrijving “regels” opgesteld om deze situatie het hoofd te bieden. Uitgaande van het feit dat we een recreatieve club zijn voor iedereen: dus blijven trainen tijdens de voorjaarscompetitie, toss tijdens de najaarscompetitie en voldoende banen voor alle teams die meedoen. De volledige beschrijving zullen we op de website publiceren.

Zoals jullie wellicht weten heeft er op de achtergrond een geruisloze wisseling van de wacht plaatsgevonden bij de ledenadministratie. Martine Eilander en Carlo Cloosterman hebben dit al voor een groot deel overgenomen van Theo en Betsy. En Theo en Betsy alvast bedankt voor al jullie werk de laatste jaren. En ook mijn rol als penningmeester wordt momenteel stukje voor stukje overgenomen door Stefan Hoogendijk, waarmee het beheer van de financiën voor de komende periode ook rimpelloos door kan lopen.

Tot slot nog een overzicht van overige openstaande vacatures: het vervullen hiervan is zeker net zo belangrijk als het vervullen van de vacature van voorzitter! Dus ook hiervoor worden dringend kandidaten gezocht!

  • De Jeugdcommissie zoekt twee verse krachten die het de komende periode perfect gaan regelen voor een van onze belangrijkste ledengroepen. Welmoet en Arnold alvast bedankt voor jullie termijn!
  • De catering zoekt een nieuw opperhoofd. Iemand die voor feesten en partijen, de voorjaars en de najaarscompetitie de lekkere hapjes gaat regelen. Wim alvast bedankt voor het opzetten en uitvoeren van deze verwenfunctie.
  • En natuurlijk een voorzitter 😉.

Rest mij nog jullie allen een prachtig vervolg te wensen van de vakantie en we zien elkaar weer op de baan!

Met vriendelijke groet en namens het bestuur,

Martijn Nass (penningmeester TC Ittersum)

« Terug

» Nieuws archief